Σάλος με τις παιδικές χαρές που δεν έχουν πιστοποίηση

IMG_2026
Η παιδική χαρά στην παραλία Βραχατίου είναι η μοναδική πιστοποιημένη στην ευρύτερη περιοχή.

 

Το πρόσφατο ατύχημα στην παιδική χαρά των Ιωαννίνων που στοίχισε το δάχτυλο ενός πεντάχρονου αγοριού έφερε στην επικαιρότητα με τον πιο δραματικό τρόπο, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές της περιοχής μας. Οι περισσότερες από αυτές παραμένουν ανοιχτές για τα παιδιά, χωρίς να έχουν πιστοποίηση. Η μοναδική παιδική χαρά που είναι πιστοποιημένη είναι αυτή στην παραλία Βραχατίου, η οποία ανακαινίστηκε και αδειοδοτήθηκε επί ημερών του Τάκη Μαρινάκου ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Βόχας.

Όσον αφορά το τραγικό περιστατικό στα Γιάννενα το ΥΠΕΣ αναφέρει ποια είναι τα στάδια ελέγχου για να δοθεί η πιστοποίηση.

Όπως σημειώνεται, είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν.

Το υπουργείο έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας για την υποβοήθηση των δήμων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά του δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, δε, για την παιδική χαρά των Ιωαννίνων το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα αυτής και σύμφωνα με την αλληλογραφία του υπουργείου με την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s